menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros-borsós tokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéscomb
0.5 kg zöldborsó
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint majoranna
2-3 evőkanál mustár
3 evőkanál zsír
víz
liszt

Elkészítés:


A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük.
Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell a vizet pótoljuk.
Miután megpuhult a hús, hozzá adunk két evőkanál mustárt és egy evőkanál petrezselyemzöldet, majd a borsót.
10 percig főzzük még így, majd 2-3 evőkanál lisztet hozzá adva, kicsit besűrűsítjük a hús szaftját.

Rizzsel és uborkával tálaljuk.

Mustáros-borsós tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Fasírt
Fasírt

A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha egybe sütjük akkor a tetejét megkenjük felvert tojással, ha pogácsákat sütünk belőle, akkor be forgatjuk zsemlemorzsába.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a tarhonyát és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük tovább. Az edényt lehúzzuk a tű...

Elkészítési idő: 70perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BAJOR HÚS
BAJOR HÚS

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk,befűszerezzük,majd állni hagyjuk egy időre(vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe). A tepsit kivajazzuk,egymás mellé rakjuk a hússzeleteket,megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Amerikai szaftos tarja
Amerikai szaftos tarja

A tarját kb. másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worcestershire szósszal,...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk