1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 ek. pirospaprika
só
2 kk őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.
Párolt rizst készítünk.
Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és készre pároljuk.
Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a fele káposztát, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával.
Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
A húsokat alaposan lemossuk, ha a bőr pecsétes, én azt le szoktam vágni. A lapockát ketté vágtam, a csülköket, a bőrdarabot úgy egyben beletettem a fazékba. Rádobtam 2 fej vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk, a mar...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. Megszórjuk a fűszerekkel. Készítsük el a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű