½ kg halfilé
1 kis doboz tejföl
liszt
3 db tojás
zsemlemorzsa
só
ételízesítő
fehér bors
mustár
majonéz
citromlé
étolaj
olívaolaj
margarin
15 dkg trappista sajt
A halfilét szeleteljük, sózzuk. Lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Félretesszük, addig elkészítjük a tartárt. 1 evőkanál tejfölhöz ütünk 1 tojássárgáját. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A többi tejfölhöz adjuk a fehér borsot, sót, nagyon kevés kristálycukrot, 1-2 csepp citromlevet, mustárt és majonézt. Összekeverjük, betesszük a hűtőbe. Forró olajban kisütjük a halat. A sajtot lereszeljük, hozzáütjük a tojást, annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen. 5 cm-es rudakat formázunk belőle, forró olajban kisütjük
Kapcsold be a sütőt 225 fokra. Tedd a halat egy tűzálló tálba: fűszerezd sóval, fehérborssal a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. A megmosott póréhagymát vágd fel karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, majd bepanírozzuk és zsírban vagy olajban a szokásos módon megsütjük. Kb. 1 liter vízből (attól függően, hogy milyen mennyiségű halat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKívülről és belülről is dörzsöld be a halakat, citromlével és sóval. A belsejükbe szórj összevágott petrezselymet. Ha a halak bőre száraz, nedvesítsd be egy kis tejjel. Forgasd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a rákot egy kevés sóval, borssal, meg a kinyomott fokhagymával közepes lángon összeforgatjuk. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes