A piskótához:
2 db tojás
175 g liszt
75 ml étolaj
75 ml tej
10 dkg cukor
2 dkg cukor a fehérjéhez
6 g sütőpor
A krémhez:
5 db tojás
30 dkg cukor
4 ek tej
4 ek liszt
5 ek holland kakaópor
15 dkg vaj
25 dkg mascarpone
rumaroma
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
A díszítéshez:
kKrém
színes cukrok
A hozzávalókból piskótát sütünk.
Ha kihűlt 3 részre vágjuk.
Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk.
Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor hozzáadjuk a kihabosított vajat,majd a mascarponét és a rumaromát.
Betöltjük a tortát.
Ha kesz beteszem a hűtőbe fél órára.Ha
Ha letelt az idő,kiveszem a formából,az oldalát is bevonom krémmel.
A tetejét behúzom a megolvasztott tortabevonóval.
Majd a habzsákba töltött krémmel és cukrokkal díszítem.
A tésztához a tojássárgákat a cukor 2/3-ával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) + a vizet hozzáadjuk. -> bele sütőpor + lisz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztához valókat keverd csomómentesre, addig hígítsd vízzel és tejjel, amíg sütésnél már nem olyan sűrű a tésztája. A töltetlék: Verd fel a tejszínhabot, tisztítsd meg az ep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejberizst készítjük először, ennek hűlnie kell. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a felhasított vaníliarúddal és a reszelt citromhéjjal. Felteszünk 2 liter vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű