menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-tejfölös-hagymás csőben sült burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya
1 db közepes lila hagyma
10 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
450 g tejföl
2 dl tejszín
1 db zöld paprika
10 dkg kockázott bacon szalonna
5 dkg vaj
ízlés szerint só
őrölt bors
ételízesítő

Elkészítés:


A burgonyát héjastól puhára főzzük.Kisebb szemeket válasszunk, ami hamarabb megfő. :) (kb.20 perc)
Közben egy közepes méretű jénai tálat vajjal vékonyan kikenünk. A lila hagymát,paprikát szeleteljük vékonyra. A sajtokat szeleteljük vagy reszeljük le. A füstöltet reszeljük külön, mert ez kerül a tetejére.

A kihűtött főtt burgonyának hámozzuk le a héját, majd 1/3 részét vékony karikára vágva rakjuk a tál aljára.

Fűszerezzük, tegyük rá a bacon, a hagyma és paprika 1/3 részét, a vaj darabkák felét.

A tejfölt keverjük ki a tejszínnel, ennek is tegyük rá 1/3 részét, és a trappista sajt felét.
Majd folytassuk a rétegezést az előbb leírt módon.

A 3. egyben utolsó réteg tetejére kerüljön a reszelt a füstölt sajt.Tegyük rá a fedelét a tálra, már mehet is a fincsi burgonyánk a hideg sütőbe.

Süssük kb. 30 percig 200 C fokon, az utolsó 10 percben fedél nélkül pirosra pirítjuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Burgonyakrokett
Burgonyakrokett

A főtt és áttört burgonyát, a 2 tojássárgáját, csipetnyi sót, és a szerecsendiót összekeverjük. Liszttel megszórt deszkán henger alakú rövid rudakat formázunk. Lisztbe, tojásba m...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Zebracsíkos burgonya
Zebracsíkos burgonya

1. A burgonyát feltesszük egészben héjába főlni. 2. A szalonnát, sajtot, kolbászt felkockázzuk. 3. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, majd bevágjuk három helyen és beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás tojásos pirított rizs-maradékból (Sóbors)
Fokhagymás tojásos pirított rizs-maradékból (Sóbors)

A fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a fokhagymákat. Közepes lángon, kevergetve pirítjuk, míg aranyszínű ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns kelbimbó
Pikáns kelbimbó

Megtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk