4 egész tanyasi csirkecomb
1 kg újkrumpli
1 db citrom
2-3 marék olajbogyó
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
A hús pácolásához:
ízlés szerint só
2 teáskanál ételízesítő
ízlés szerint őrölt színes bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.
Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal)
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.
A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű.elöször is csináltam egy lecsós alapot ,hagymát dinszteltem ,paprikát paradicsompürét tettem bele felöntöttem bö félliter vízzel és puhára föztem ,ha kész összeturmixoltam és icip...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük. 2. H...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSerpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű