8 db főtt tojás,
lilahagyma,
tarhonya,
só,
bors,
fűszerpaprika,
20dkg darált hús,
víz,
olaj,
Eszközök:
2 db 1 l-es lábas,
magas falú serpenyő,
tojásszeletelő,
A tarhonyát kicsit megfuttatjuk az olajon, felöntjük és puhára főzzük, majd sózzuk.
Ha elfő a leve, végig kavarni kell. Egy másik lábasban pörköltszaftot készítünk.
A pörkölt alap: olaj, apróra vágott hagyma, pirospaprika és kicsi víz.
A kész pörköltszaftot elfelezzük.
A pörkölt szaftja egyik felébe beletesszük a szeletelt főtt tojásokat; pici vizet bele, kb. 10 percig főzzük.
A pörkölt szaftja másik felébe megfőzzük darált húst.
A tarhonya felére tálaljuk a tojást, másik felére kupacokban a darált húst.
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak. 35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskét összmarék friss útifűlevelet ledarálok vagy összeturmixolok. Ezt a pépet összefőzöm 30 dkg nádcukorral és 25 dkg valódi mézzel. Kevés vizet adok hozzá, hogy oda ne égjen. Fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű