50 dkg liszt
25 dkg főtt és tört burgonya
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
cukor
só
1 cs virsli (5 db)
olaj
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.
A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva sok levegőt beledolgozva dagaszd sima tésztává.
A kész tésztát tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre), takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb féltenyérnyi) darabokra.
Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra (ha nem töltve készíted).
A töltött lángoshoz jó vékonyra kihúztam olajos kézzel a tésztát, majd egy virslit helyeztem a felső felére, majd feltekertem.
Először fedő alatt sütöttem, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk.
A kókuszolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Aprítsuk morzsásra a zöldségeket (sárgarépa, zeller, padlizsán), majd dobjuk rá a hagymára. Pirítsuk együtt pár percig. Szi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztát lobogó, forró vízben félkészre főzöm és leszűröm. Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal és zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta felét kigöngyöljük a papírból. Megkenjük a peszto felével, és erre rászórjuk a reszelt sajt felét. Feltekerjük szeltében, így egy hosszabb rudat kapunk. Vágjuk fel kb. 2,5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát kicsi olajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a darált húst és azt is fehéredésig pirítjuk. 2. Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük és készre főzzük. 3. A tésztát k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű