400 g sárga gyengebab
1 fej vöröshagyma
200 g kolbász
olaj
1 db pörkölt kocka
ízlés szerint ételízesítő
3 db babérlevél
1 liter víz
A habaráshoz:
2 dl hideg víz
4 evőkanál rozsliszt (de bármilyen jó)
2 dl tejföl
1 evőkanál ecet
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem.
Befűszerezem és felöntöm vízzel.
Mikor puha a bab, elkészítem a habarást.
Majd a főzelékbe öntöm állandó keverés mellett összeforralom.
Puha kenyérrel kínálom.
A sárgaborsót kiválogatjuk, előző este beáztatjuk. Másnap 1,5-2 l enyhén sós hideg vízben feltesszük főni. Fedő alatt közepes lángon nagyon puhára főzzük. Az olajból és a lisztből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon a borsót megfuttatni, 1 ek. liszttel megszórni, egy kis vízzel felönteni majd 1/2 liter tejjel felfőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét alaposan megmossuk, átválogatjuk, hideg vízben 8 órát áztatjuk. A csíkokra vágott hagymát és a szalonnát olajban üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük vízz...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűFogások ebédszünethez Gyűlölt zöldségek Kép nélkül 2015. július 24. 09:14 - Bengapu Vöröslencse főzelék 2.0 Először: igen, tudom, volt már fent egyszer egy hasonló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű