500 g borsó
5 db virsli
3 evőkanál olaj
1 evőkanál zöldpetrezselyem
ízlés szerint ételízesítő
1 pörköltszaft kocka
1 liter víz
A sűrítéshez:
3 evőkanál rozsliszt
2 dl víz
2 dl tejföl
A lábosba az olajon megfuttatom a borsót, majd hozzáteszem a karikára vágott virsliket azt is megfuttatom.
Hozzáadom a vizet a fűszereket és készre párolom.
Ha megfőtt a borsó behabarom a főzeléket. A vízben kikeverem csomómentesre a lisztet, és utána rakom bele a tejfölt, azzal is simára keverem.
Majd folytonos keverés mellett besűrítem a főzeléket vele. Összeforralom, és már lehet fogyasztani, finom puha kenyérrel.
Meghámozzuk a sütőtököt és a sárgarépát. Apró kockákra vágjuk. Lábasban pici vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Majd összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA húsgombócokhoz egy tálba tesszük a hozzávalókat és alaposan összedolgozzuk. A paradicsomszószhoz először rántást készítünk - a takarékon megolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a liszte...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss spenótleveleket megtisztítom a vastagabb erektől. (a levelet összehajtva megfogom, a fonák van kívül és a szárát a másik kezemmel lehúzom)Kevés olajon megpárolom míg pépes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű