500 g fehér csiperke gomba
500 g barna csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
só
bors
fűszerpaprika
2 ek kacsazsír
1 kk kakukkfű
A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát.
A megtisztított, megmosott, feldarabolt gombát óvatosan hozzákeverem.
Visszateszem a lángra, sózom borsozom. Vizet nem öntök hozzá, mert a gomba bőven ereszt annyit amennyi kell. Közepes lángon kb. 25 percig főzöm fedő nélkül, óvatosan keverve.
Mikor elegendő víz elfőtt, de még a gomba ropogós, hozzáadom a kakukkfüvet. Egyet rottyan vele és kész. Nokedlival, de rizzsel is fogyasztható.
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A kefirt, a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliát kikeverjük, majd a liszthez adjuk. Görcsmentesre kavarjuk, majd félórán át pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, olajat és az ételszínezőt egy lábasba öntöm. Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót és a citromsavat. A vizes keveréket felforralom, mikor forr akkor adom hozzá a lisztes keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük el egy lábasban a lisztet a vízzel, és lassú tűzön főzve sűrítsük be. Amikor kezd sűrűsödni, folyamatosan kevergetve csorgassuk hozzá az olajat. Sózzuk és ízesítsük a dióv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 deci langyos vízben bele keverni 1,5 kanál oltót 4liter tejet meglangyosítani és bele keverni az oltós vizet Ha megkocsonnyásodik akkor osszekeverni, majd hagyni picit, azután...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű