-4liter tej
-1,5kanál só
-2 deci víz
-1,5kanál tej oltó (Maja)
2 deci langyos vízben bele keverni 1,5 kanál oltót
4liter tejet meglangyosítani és bele keverni az oltós vizet
Ha megkocsonnyásodik akkor osszekeverni, majd hagyni picit, azután szűrőbe önteni és állni hagyni.
Mikor kicsepeg akkor lehet felszeletelni.
Lehet ízesiteni paprikávall vagy fog hagymával.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, tálba tesszük, és megszórjuk cukorral. Lefedve hagyjuk 1 órán át. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és botmixerrel átturmixoljuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűOlivaolajat a lábosba löttyintve, gyújtsunk is alá nagy lánggal. Ha átforrósodott az edény, egy drámai mozdulattal a késünket lapátnak használva, seperjük a deszkáról a lábasba a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott (én vegetát is szoktam rászórni) kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szárazanyagokat összekeverem alaposan,a szárított élesztőt nem kell futtatni az is mehet a száraz alapanyagokhoz (ha frissel dolgozunk akkor azt futtassuk fel a 200 ml ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű