menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás csirkeragu olaszosan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész csirkemell
3-4 db csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db frissen facsart citrom leve
1 evőkanál paradicsom püré
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál oregano
1.5 dl víz
2 dl tejszín
8 db koktélparadicsom
3 evőkanál petrezselyemzöld
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés:


A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a felcsíkozott csirkemellet, amit fehéredésig sütök.

Ezután hozzá adom a gombát, sózom, borsozom. Együtt párolom, amíg a gomba megpuhul.

Mikor kész, hozzá adom a fokhagymát, paradicsom pürét, a citrom levét és a fűszerpaprikát. Összekeverem és felöntöm a vízzel.

Pár perc párolás után kerül bele az oregano és a tejszín. Ezt összeforralom és addig főzöm, amíg sűrű nem lesz a szósz.

Utoljára kerül bele a paradicsom és a petrezselyemzöld.

Párat még forralok rajta, és kész is.

Tésztával találjuk.

Gombás csirkeragu olaszosan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Párizsi szelet
Párizsi szelet

A tojással, liszttel és tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk ki, amit ízesítünk sóval. A csirkemellet, ha nagyon vastag, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk. Először beleforgatjuk lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kefires csirkecomb
Kefires csirkecomb

A kefirt takarékon kevergetés közben addig főzzük, míg felforr. A megtisztított, felezett combokat csak ezután tesszük bele. Fűszerezzük, sózzuk, a fokhagymát is beletesszük. Fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rozmaringos, fehérboros csirke gyümölcsökkel
Rozmaringos, fehérboros csirke gyümölcsökkel

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MUSTÁROS CSIRKECOMBOK
MUSTÁROS CSIRKECOMBOK

A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat. A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk