menu

Családireceptkönyv.hu

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
4 db tojás

bors
mustár
hasábburgonya
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük.

Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a húsok mindkét oldalát megkenjük egy kevés mustárral.

Kevés olajon sütni kezdjük. Mindkét oldalt kb 2 percig, majd egy fél pohár vizet öntünk hozzá, és puhára pároljuk.

Amikor már majdnem megpuhultak a húsok, kisütjük a tojásokat.

Ha elkészültek a húsok és a tojások is, akkor minden húsra helyezünk egy-egy tojást. Ezzel el is készült a Holstein szeletünk.

Hasábburgonyát sütünk ki hozzá, vagy tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk.

Zöldségekkel és fokhagymás majonézzel tálaltam.

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Erzsi-féle szaftos hús (KUKTÁBAN)
Erzsi-féle szaftos hús (KUKTÁBAN)

A besózott, kiklopfolt tarjaszeleteket paprikás lisztbe forgatva olajon hirtelen mko-n átsütjük, kiszedjük, majd az olajon nagyobb kockára vágott hagymát dinsztelünk, visszarakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rozmaringos karajszeletek sajtszószban
Rozmaringos karajszeletek sajtszószban

petrezselymes burgonya A megsikált burgonyát negyedekbe vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. 190°C-ra előme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros máj
Mustáros máj

A májat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A 2 dl tejben 2-3 óráig áztatjuk. Megforrósítjuk a vajat, beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Oldalas - Sült oldalas
Oldalas - Sült oldalas

1. A legjobb sült hús agyagedényben készül, puha, ugyanakkor pirosra sült, átjárják az ízek. 2. Érdemes befűszerezni egy nappal előbb, só, bors, valamilyen fűszerkeverék, most...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk