6 db csirkecomb
500 g gomba
3 evőkanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
100 ml alaplé
kakukkfű
só
bors ízlés szerint
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot és nagyjából 5 percig süssük benne, a csirkecomb mindkét oldalát.
Az elősütött csirkecombokat, egy jénai tálba rakjuk. A serpenyőbe pároljuk meg a felszeletelt vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombaszeleteket és öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk, szórjuk meg borssal, adjuk hozzá a kakukkfüvet és az összetört fokhagymát, majd öntsük hozzá az alaplevet is.
Rotyogtassuk 10 percig, majd a tejszínes alapot öntsük a csirkecombokra és 180 fokos előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva süssük 30 percig, a fóliát levéve még 15 perc sütés után tálalhatjuk. Köretként rizst, kuszkuszt, tésztát tehetünk mellé.
A májakat megtisztítom a szívektől, epétől, mindegyik májat kétfelészedem. Összekeverem a borssal és a majorannával, majd mindegyik fél májat egy-egy baconszeletbe tekerem. A kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, és kevés olajon elősütjük. A fetából annyi szeletet vágunk, amennyi csirkeszeletünk van, lehetőleg félujjnyi vastagot. A sajtok tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű