menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 csapott kanál só
1-1.5 dl olaj
pici cukor
tej vagy víz az élesztőhöz
olaj a kisütéshez

Elkészítés:


Az élesztőt a kevés cukorral a langyos tejben (vízben) fölfuttatjuk.

A lisztet egy tálba téve belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy kicsit keményebb galuska tésztát kapjunk. Végül bele dolgozzuk az olajat. Lisztel megszórva kb. egy órát kelesztjük.

Ha megkelt, egy olajozott deszkára borítjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Nekem tíz db jött ki. (Nem kell széthúzni szaggatás előtt!)

Így hagyom még pihenni, amíg az olaj fölforrósodik. Azután kicsit meghúzva körben a szélét, a forró olajban (első felét fedő alatt) kisütöm.
Én ma csak tejfölt, sajtot tettem rá, de lehet káposztásat, túrósat is csinálni belőle. Akkor előkészítjük a bele valókat, a kihúzott lángos felébe teszünk egy kanállal, a másik felét ráhajtva (jól összenyomva a széleket) sütjük.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Konyhai trükkök, fogások
Konyhai trükkök, fogások

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Szalagos fánk
Szalagos fánk

A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás cukkinipuffancs
Fokhagymás cukkinipuffancs

A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BÁRÁNYSÜLT *
BÁRÁNYSÜLT *

Egy tálban összekeverünk olajat (olíva is jó), citromlevet, zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringit vagy szárított rozmaringot, sót. A húst megspékeltjük fokhagymával. a húsr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk