A tésztához:
12 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
1 kk sütőpor
1 mk só
10 dkg puha vaj
10 dkg eritritol
1 db citrom reszelt héja
1 kk vaníliaaroma
A tetejére:
50 dkg magozott meggy
1 ek liszt
1 mk fahéj
2 kk eritritol
A zsemlemorzsát, a sót és a sütőport elkeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A vajat a cukorral és a vaníliaaromával kikeverem, majd hozzáadom a tojássárgáját és a citrom héját belereszelem.
Hozzáadom a zsemlemorzsás keveréket.
A tojásfehérje habot hozzáforgatom a tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd a tetejére rakom a meggyet, amit megforgattam lisztben. A tetejét fahéjas cukorral szórom meg.
180 C fokon kb. 35-40 percig sütöm.
180 fokra előmelegített sütőben 10'
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 10 deka vajat (zsírt) 2-3 egész tojással, 12 deka cukorral, 30 deka liszttel fokozatosan jól kikeverünk, azután 2 és fél deci tejet adunk hozzá, majd kevés liszttel kevert 1 cso...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a vanília kivonatot egy tálba mértem, hozzáadtam a puha vajat majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Fél órára hűtőbe tettem. Ezutén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz érett banánokat villával szétnyomkodjuk egy tálban, majd elkeverjük a kókusztejjel, ecettel és édesítővel. A liszteket, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű