300 g bacon
1 fej hagyma
4 dl főzőtejszín
100 g sajt
liszt
oregáno
bazsalikom
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a bacont, fűszerezzük, és együtt pirítjuk.
2 dl tejszínt hozzáöntünk, majd a maradék 2 dl tejszínnel és egy kevés lisztel habarást készítünk, és azt is hozzáadjuk, sajtot reszelünk bele. Összeforraljuk
A hozzávalókat kockára vágva lábasba tesszük. Mindent hozzáadunk. 50 percig főzzük. Turmixoljuk. 5 percig rotyogtatjuk. Kis üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűAz egrest a cukorral, a sóval meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra). A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást. Egy kis tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat alaposan mossuk meg. A kápia paprikákat csumázzuk ki, azoknak nem fog kelleni a magja, de a chili paprikában hagyjuk benne a magokat is, mert az erejének igen nagy rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű