Hozzávalók:
5 db tojás
30 dkg cukor
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 dl víz
2 dl napraforgó olaj
50 dkg meggy
Elkészítés:
1.A tojássárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
2.Majd hozzáadjuk az olajat.
3.Lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
4.Belekeverjük a tojások felvert habját.
5.Tepsibe simítjuk, és meggyel sűrűn kirakjuk, majd megsütjük.
Trükkök, tippek, praktikák:
sütési hőfok: 200°C
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat 2 ek cukorral és a van.cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, és ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszint a csokit a cukrot addig forraljuk mig a csoki el nem olvad. A zselatint a leirása szerint hozzáadjuk. Poharakba töltjük és hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 20x 0 cm-es tepsit alaposan kivajazunk, és behintünk liszttel. A tojást a cukorral és a vajjal kissé kihabosítjuk, majd simára keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű