kb. 70 dkg csirkemáj
5-6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő (én Vegetát használok)
csipet bors
minimális mennyiségű étolaj.
(Szerintem libazsírral finomabb lehet!)
A májat alaposan és teljesen megtisztítom minden sallangtól, csirkeszívtől, hártyától és egyéb undi dologtól, és kisebb darabokra vágom.
Az olajat felforrósítom serpenyőben (a VOK a legjobb, abban valamiért nem kezd önálló életbe a máj ), beleteszem a májat, és fakanállal szinte folyamatosan keverve megpirítom.
A fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát kb. 2-3 perc után teszem bele, a fűszereket még később.
Hogy pontosan mennyi az elkészülési idő, azt nem tudom meghatározni, amikor már szépen megpirul a máj (barna), mindig kiveszek egy darabot és megkóstolom.
Szükség esetén, ha nagyon kevés a szaft, kevés vízzel pótolható, hogy puhuljon, és ne szárazra süljön.
Legjobb krumplipürével tálalni, de rizzsel sem lehet rossz.
1. A csirkecombokat megtisztítom, megmosom, sózom, és befűszerezem. 2. A vöröshagymákat megpucolom és négybe vágom. 3. A combokat megkenem a hideg zsiradékkal és egy tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet megmossuk, 4-5 kisebb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és berakjuk egy tálba, vagy egy tasakba. Hozzáöntjük a balzsamecetet és hűtőbe tesszük, legalább egy órára....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesFokhagymás csirkemell sült zellerrel Kevés zsiradékon a csirkemellet lesütöttem, közben sóztam, borsoztam. 1 dl Cocomasban elkevertem : 1 ek almaecetet, 3 gerezd reszelt fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Csirke fűszerezése I) Sütőzacskó: belerakom a csirkéket, fogpiszkálóval kilyukasztom -> 60 percig 160 fok, légkeveréses sütés, utána 10-15 perc 200 fok -> majd pár perc grill...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz