menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g liszt
2 kisebb krumpli megfőzve, összetörve
25 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál puha zsír
250 ml langyos víz

Feltét, ami tetszik, nálam ezek voltak:
Zöldfűszeres kecskesajt
1 kis pohár 175 g tejföl
bacon
pick szalámi
sonka
1 fej lilahagyma
2 jó marék reszelt trappista

Elkészítés:


A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letakarjuk, hogy szépen felfusson, kb. 10 perc.
Ezután a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük és már nyújthatjuk is, a gáztepsi méretére.
A pihentetés alatt előkészíthetjük a feltéteket, bemelegíthetjük a sütőt 180 fokra, és a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Tehát a tésztát a tepsibe helyeztük és megkenjük a kicsit megsózott tejföllel, majd rászórjuk a húsokat, a hagymát, végül a sajtot.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szalonnás tojás
Szalonnás tojás

A szalonnát felcsíkozzuk, bevagdossuk és egy serpenyőben jó pirosra megsütjük. A hagymákat felszeleteljük és ebben a szalonnás zsiradékban megsütjük. A tojásokat egy tálkában jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Porélesztők átszámítása frissre
Porélesztők átszámítása frissre

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Parmezános-fokhagymas sült burgonya
Parmezános-fokhagymas sült burgonya

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Alkotás palacsinta
Alkotás palacsinta

A húst és a hagymát kétszer ledaráljuk, hogy kenhető legyen. A felvert tojásokból, a tejből, a lisztből és a húsmasszából palacsintatésztát keverünk. Annyi szódavizet adunk hozzá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk