- bármilyen száraz tészta
- tejszín
- reszelt sajt
- bacon
- tej
- zsíradék (olaj, zsír, vaj)
- só, bors, szerecsendió
A tésztát feltesszük föni sós vízbe.
Az alapot elkészítjük közben. Kevés zsíradékon a bacont megpirítjuk, majd hozzáadunk tejszínt, tejet, sajtot (ízlés szerint), majd sóval, borssal, szerecsendióval szórjuk. Mikor besürösödik levesszük a tüzröl és a fött tésztával összekeverjük.
Egy kis fokhagymával megbolondítható még.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. A garnélákat süssük oldalanként 1-2 percig, majd szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzd meg enyhén sós, lobogó vízben, ahhoz, hogy a végeredmény igazán jó legyen, ne főzd puhára, még a fog keménynél is maradhat keményebb, mert a sütőben, a szaftos raguv...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzöm héjában, majd még melegen áttöröm, hagyom kihűlni. Ezután adom hozzá a tojást, pici sót, olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összeállítom a tésztát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit sós, a tésztát sós, olívaolajos vízben puhára főztem, majd leszűrtem. Száraz serpenyőben illatosra pirítottam a mogyorót, hozzáadtam a brokkolit, majd rövid idő után...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű