menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyafánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g héjában főtt burgonya
2 tojássárgája
1 evőkanál liszt (10g)

kb. 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:


A főtt burgonya héját eltávolítjuk, burgonyanyomón átnyomjuk, megsózzuk és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgájákat és a lisztet.
Legalább egy órán át állni hagyjuk.
Evőkanállal a felhevített olajba kis halmokat szaggatunk és szép világosra sütjük a burgonyafánkokat.
Húsételekhez köretként tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol rizzs
Karfiol rizzs

A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt. Egy öntöttvas serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes tócsni recept
Petrezselymes tócsni recept

Elkészítése: A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
GÖRÖG TEPSIS BURGONYA
GÖRÖG TEPSIS BURGONYA

A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót. A...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puliszka (alaprecept)
Puliszka (alaprecept)

A vizet a sóval forrásig melegítjük. A kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy lapos tálra, vagy vágó...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk