8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
mazsola (ízlés szerint)
A tetejére:
1 evőkanál porcukor
1 csomag van. cukor
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.
összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVegyünk elő egy porcelán piteformát és vajazzuk ki, majd tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius fokra alsó-felső sütésen. Az összes hozzávalót tegyük a robotgép üstjébe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat/margarint Belekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor, só). Vizezett kézzel golyókat formázunk a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű