5 dkg málna,
5 dkg feketeribizli,
5 dkg szeder
1 teáskanál méz
A kékeslila színű zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásai a rezveratrol nevű antioxidánsnak és az antocianidnak köszönhetők, ezek védik a sejteket az oxidatív sérülésektől, melyek a ráncképződés kiváltói. Kutatások bizonyítják, hogy a lila zöldségek és gyümölcsök rugalmasan tartják a bőrt, mivel hozzájárulnak a szövetek egészségének megőrzéséhez.
A bíbor színű növények gyorsítják az anyagcserét, méregtelenítenek, csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát, erősítik a memóriát és az immunrendszert, de gátolják a fogszuvasodást és a hajhullást, de még a narancsbőrre is jótékony hatást gyakorol.
A fél kg rizst 5 literes üvegbe tesszük. ( A rizst nem kell megmosni !) Rátesszük a mazsolát, a karikára vágott citromot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliát. 3,5 liter vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA koktélospoharak szélét először citromlébe, utána durva kristálycukorba mártjuk. A poharat ezután félig feltöltjük jégkockával. Ráöntjük a likőrt meg a szirupot, felöntjük pezsgőv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk. A te...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézesfűszert és a citromhéjat. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a fehér csokoládét. Leszűrjük, poharakba töltjük. A tetejét felvert tejszínhabbal dís...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű