Jegesedés:
Mennyiség Hozzávaló
1 evőkanál zselatin por
3 kanál hideg víz
140 gr vaj
75 gr p cukor
3 kanál kakaó
Elkészítési módszer
A zselatint feloldjuk 3 evőkanál hideg vízben, hagyjuk egy pillanatra megduzzadni.
A cukrot és a kakaót szitáljuk egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat és a felduzzadt zselatint, tegyük lassú tűzre, és időnként keverjük meg, amíg a vaj teljesen elolvad, és az összes hozzávalót egynemű, fényes mázzá keverjük (ne forraljuk!).
A mézeskalácsokat fogpiszkálóval mártsuk a mázba, vagy öntsük a mézeskalácsok vagy egyéb péksütemények tetejére.
A mázas mézeskalácsokat a rácsra tesszük, amíg megszilárdulnak.
A tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat, és géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén foly...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA darát és a lisztet a tejjel simára keverjük, majd pihentetjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és citromhéjjal a fehérjéket pedig habbá verjük. Mindhárom masszát óvatosan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk majd egy szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk. A tojások sárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott puha va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű