menu

Családireceptkönyv.hu

imádott zserbó / ez a jó/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávaló
A tésztához
1/2 dl tej
pici cukor az élesztő felfuttatásához
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db egész tojás
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
1 dl tejföl
A töltelékhez
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
30 dkg házi sárgabarack lekvár
A mázhoz
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
1 - 2 ek étolaj

Elkészítés:


Elkészítés
A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a porcukrot a sót az élesztős tejet a felvert tojást a vaníliás cukrot a tejfölt és cipót formálok belőle. Nagyon szép tésztája lesz. A töltelékhez a diót ledarálom belekeverem a porcukrot és a citrom reszelt héját, és három egyenlő részre osztom. Kibélelek sütőpapírral egy 30x40 es tepsit. A cipót 4 egyenlő részre vágom, és gömbölyítem őket. Lisztezett deszkán kinyújtom az első tésztát tepsi nagyságúra majd beleterítem a tepsibe megkenem a baracklekvár 1/3 részével megszórom a diós röltelék 1/3 részével. Kinyújtom a második gombócot beleterítem a tepsiben lévőre és lekenem a megmaradt lekvár felével majd a diós töltelék felével megszórom. A harmadik tésztával is így teszek, rákenem a lekvárt és rászórom a diós tölteléket. Kinyújtom a 4. tésztát és a tepsiben lévők tetejére teszem, a szélét egy kicsikét lenyomkodom villával megszúrkálom és 1 órát langyos helyen letakarva kelesztem. 180 C° -ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. A csokoládét apró darabokra töröm és vizgőz felett felolvasztom belekeverem az 1 - 2 ek olajat majd a tészta tetejére simítom. Hagyom megdermedni hűvös helyen de nem a hűtőben. Meleg késsel óvatosan szeletelem.

imádott zserbó / ez a jó/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes kocka - főzött krémmel
Mézes kocka - főzött krémmel

A sütőt előmelegítjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, kakaót és sütőport. Jól összegyúrjuk, m...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Fánk vagy lángos
Fánk vagy lángos

Az alapanyagokat összeállítjuk, csak lapáttal nyúlunk bele, mert ragad! Ha kész 2 ek olajat belekeverünk. Duplájára kelesztjük. Ha kész olajos felületre borítjuk. Félbe hajtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hájas süti, Csíki Ancsától
Hájas süti, Csíki Ancsától

1. Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bounty csoki házilag
Bounty csoki házilag

10 percre be rakjuk a fagyasztóba a kókuszos tejet már formázva, ezután mártsuk a csokiba aztán újra 20 perc a fagyasztóban

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk