130 g jó étcsokoládé (a Callebaut 54,5%-át használjuk)
30 g cukrot
200 ml víz
125 ml friss tejszín (a szakács szerint lehet folyékony, sűrű vagy kókuszkrém vagy szójakrém)
1/2 vaníliahüvely, amelynek magjait már használta, vagy 1/4 teáskanál nagyon jó esszencia (opcionális - nem használjuk!)
Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad).
Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent összekeverünk.
Forraljuk fel, csökkentsük a lángot, és csökkentsük a hőt körülbelül tíz percig, gyakran kevergetve, amíg szirupos állagot nem kapunk. Sűrűbb és fényesebb lesz. Nem kell ezt az időt töltenie, mivel lehűléskor jobban besűrűsödik.
Használja kedve szerint, és a többit tartsa légmentesen zárható üvegtartályban a hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig.
A tejet melegítsük fel egy kis lábasban, de ne forrjon. Amíg melegszik a tej, a cukrokat és a keményítőt keverjük össze egy tálkában. A tojássárgáját adjuk a cukros keverékhez, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit (kb. 20x30 cm) kibélelünk sütőpapírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk - lustaság esetén öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejszínt ön...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejfölt a pudingporral, vaníliás cukorral és vanília aromával. Kirakjuk a jénai alját babapiskótával. Rákanalazzuk a krém egyik felét, majd megszórjuk a fagya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű