A tésztához
8 db tojásfehérje
8 dkg Norbi liszt
24 dkg eritrit (v. más édesítő)
0.5 csomag sütőpor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg darált dió
Az összeállításhoz
5 ek lekvár/ dzsem (savanykás, keményebb gyümölcslekvár)
10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
5 dkg vaj (v. 3 evőkanál étolaj)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a többi hozzávalót, párszor átkeverjük, hogy jól elegyedjenek a tojáshabbal és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Sütőpapír nagyon fontos, anélkül leragad. Nem elég neki, ha kikenjük a formát!)
Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Kivesszük, 15 percet pihentetjük, majd kettévágjuk.
Valamilyen savanykás, keményebb lekvárral megtöltjük. Én házi eperlekvárt használtam.
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét.
Az összegyűlt (és lefagyasztott, majd kiengedett) tojásfehérje hasznosítására remek recept!
Az olajat megmelegítjük, majd rátesszük a húst és jól lepirítjuk. Mikor szép barna, hozzáadjuk a zúzott vagy présel fokhagya 1/4-ét. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKnoblauch, Ingwer, Sojasauce, Gemüsefond und Wasser in einem hohen schmalen Gefäß pürieren, beiseitestellen. Die bissfest gekochten Mie-Nudeln in einer Pfanne in etwas Öl scharf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgákat a keményítővel, a kakaóporral és a cukorral összekeverjük, majd a folyadékot fokozatosan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük. 2. Alacsony lángon, folyamatos...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű