A tésztához
8 db tojásfehérje
8 dkg Norbi liszt
24 dkg eritrit (v. más édesítő)
0.5 csomag sütőpor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg darált dió
Az összeállításhoz
5 ek lekvár/ dzsem (savanykás, keményebb gyümölcslekvár)
10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
5 dkg vaj (v. 3 evőkanál étolaj)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a többi hozzávalót, párszor átkeverjük, hogy jól elegyedjenek a tojáshabbal és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Sütőpapír nagyon fontos, anélkül leragad. Nem elég neki, ha kikenjük a formát!)
Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Kivesszük, 15 percet pihentetjük, majd kettévágjuk.
Valamilyen savanykás, keményebb lekvárral megtöltjük. Én házi eperlekvárt használtam.
A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét.
Az összegyűlt (és lefagyasztott, majd kiengedett) tojásfehérje hasznosítására remek recept!
Az aludttejet egy fazékba öntjük, apránként beleszórjuk a grízt, és állandó keverés közben addig főzzük, míg a szemek megpuhulnak és besűrűsödik. Pici cukor is kerülhet bele. Ezut...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz2 tojást szétválasztok, a fehérjébe belekeverem a háromféle reszelt sajtot. Sót nem adok hozzá. A sajt mennyisége akkor megfelelő, ha szépen formálható masszát kapunk. A masszából...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy serpenyőben olajat hevítünk, addig feltörjük egy tálba a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól felverjük. A sajtot lereszeljük. Ha felmelegedett a serpenyő, a hőt közepesre v...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű