menu

Családireceptkönyv.hu

- 20 dkg húsos szalonna - 2 nagy fej hagyma - 30 dkg


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 20 dkg húsos szalonna
- 2 nagy fej hagyma
- 30 dkg paradicsom
- 50 dkg paprika
- 40 dkg apró burgonya
- 2 teáskanál pirospaprika
- só

Elkészítés:


A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.. A paradicsomokat néhány másodpercre lobogó, forró vízbe mártjuk , majd lehűtjük és lehúzzuk a héjukat. (Ezt nem szükséges megtenni, ha nem zavar minket a főtt paradicsomhéj a lecsóban.) Húsukat cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A krumplikat megtisztítjuk, ha szükséges félbe vagy negyedbe vágjuk.

Egy nagy, mélyebb serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, 1 dl vizet öntünk rá és gyorsan, alaposan összekeverjük.
Beletesszük a krumplit, sózzuk és 10 percig lefedve pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, összekeverjük és ha kell, felöntjük még egy icipici vízzel. További 5 percig pároljuk, majd levesszük a fedőt és gyakran megkeverve félpuhára főzzük a paprikát. Ekkor hozzákeverjük a paradicsomot, ha szükséges utánsózzuk. Kb. 5-10 percig főzzük még, amíg a paradicsom kissé összeesik és a krumpli is teljesen megpuhul.

Azonnal, forrón tálaljuk.

- 20 dkg húsos szalonna - 2 nagy fej hagyma - 30 dkg

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött káposzta - másként
Töltött káposzta - másként

A vöröshagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra, majd dinszteljük meg kevés olajon, majd várjuk meg amíg teljesen kihűl. A káposztákat mossuk ki. A leveleket szedjük szét, a vast...

Elkészítési idő: 4 - 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lecsó füstölt kolbásszal,fehér szalonnával
Lecsó füstölt kolbásszal,fehér szalonnával

A hagymát,fokhagymát megpucoljuk.Alaposan megmossuk a paradicsomot, paprikát. A hagymát fokhagymát kockára felvágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk fel, a paprikát négy felé és...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Török zöldségragú
Török zöldségragú

A zöldségeket a paradicsom kivételével meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük és kevés vizet öntünk rá, nem kell ellepje. Adunk hozzá egy kevés olajat is. Fűszerezzü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zwiebeltunke: félúton a pörkölt felé
Zwiebeltunke: félúton a pörkölt felé

Elkészítése: Ha húsos Tunges készül, akkor – akárcsak a pörköltek esetében –, apróra vágjuk a hagymát, hogy könnyebben szétessen a hosszabb főzés során.Most azonban rövidebb elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk