Bármilyen gyümölcs
cukor
egy citrusmixet csináltam próbaüzemnek. Kb 1 kg citromnak lereszeltem a héját, cukroztam, üvegbe tettem, ez megy a hűtőbe, később sütikbe. ("Nincs pazarlás! Nincs! Nincs!" - :D Indul a bakterház) A maradék héjától és fehér résztől megszabadítottam a citromokat, és kb. 1 kg-nyi mandarint is. Cikkekre választottam, felkockáztam, és az egészet egy magas falú tepsiben elterítettem. fél kg cukrot rászórtam, ezután még meglocsoltam 4-5 (na, jó, 6! :) ) evőkanál mézzel is. Be a sütőbe, 170 fokon fél óra alatt kész. Még forrón sterilizált üvegbe tölteni, pár percre fejre állítani, száraz dunszt, és mehet a kamrapolcra!
Felbontáskor ízlés szerint 1-2 evőkanállal teszünk a bögrébe, felengedjük forró vízzel. Jóízűen megisszuk a finom, tartósítószermentes teánkat, majd ráadásként kikanalazzuk az aljáról a "kincseket"!
(Ehhez a citrusoshoz jóval több cukor kellett volna!)
Mindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott és felkockázott almát, az epret, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük 5 dl tejjel, majd megint megpörgetjük. Kiöntjük egy bögrébe, egy c...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA magasabb zsírtartalmú nem növényi alapú tejszínt és a tojást keverd össze jól gépi habverővel, majd add hozzá a rumot a kétféle kapucsínóport és a porcukrot.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kökényt akkor szedjük, amikor már a dér megcsípte. megmossuk és szárítjuk. Befőttesüvegbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, összekerjük a fahéjjal, a félbevágott vaníliával és a vodká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű