Almalé házilag

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2,5 kg alma mosva és a magház eltávolítva, 1 doboz citrompótló (26g), vagy citromsav, 80 dkg cukor, szalicil (késhegynyi).

Elkészítés:


Elkészítés:
Az almát tisztítás után citromsavas vízbe tesszük, hogy az elkészítésig ne barnuljon meg. Ha a megpucoltuk 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a citrompótlót is. Ha megpuhult, paradicsompasszírozón áttekerjük (Én botmixerrel összemixeltem). A cukrot 6 liter meleg vízben feloldjuk és az átpasszírozott, vagy összemixelt almához öntjük, hozzáadjuk a szalicilt, felforraljuk és üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 7-8 l innivaló lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szalicilt és citromsavat a gyógyszertárban szoktam vásárolni!