Bodzaszörp

Hozzávalók:


Hozzàvalók:
40-50 db bodzavirág, 4 kg cukor, 6 l víz, 6 citrom, 10 dkg citromsav, (gyógyszertárban vásásolom) 1 mokkáskanál szalicil.

Elkészítés:


Elkészítés:
1/2 kg cukrot karamellizálok, a 6 liter vízből 1 literrel óvatosan felöntöm / vigyázni mert fröcsköl,/ amikor a karamellizált cukor elolvadt, hozzá öntöm a maradék 5 liter vizet és hozzáteszem a maradék 3,5 kg cukrot majd ha elolvadt a cukor elzárom alatta a gázt, amikor kihült hozzáadom 6 db citromot felkarikázva, a citromsavat, és a bodzavirágot, az 1 mokkáskanál szalicilt, hűvös helyre téve 5-6 napig kavargatom majd leszűröm. Felforralom. Az üvegeket egy tepsibe teszem öntök bele hideg vizet és a kimosott üvegeket bele állítom, majd bele merem a felforralt levet. Tetejére két réteg celofán közé késhegynyi szalicilt teszek, majd jól záródó kupakkal lezárom és száraz dunsztba teszem kihűlésig.