Böllérleves.

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 60 dkg sütnivaló kolbász,1 tojás, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 4 közepes krumpli,25 dkg gomba,1-2 gerezd fokhagyma,4 dl tejföl,1-2 ek. mustár,1 ek. ételkeményítő, só, bors,3-4 babérlevél.

Elkészítés:


Elkészítés.
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük.
A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és diónyi gombócokat formálunk belőle.
A hagymát megfuttatjuk pici olajon, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet, és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Kóstoljuk meg, és most ízesítsük sóval, borssal - a kolbászhús már önmagában fűszeres! Néhány perc alatt kiforraljuk, és forrón, puha kenyérrel, plusz tejföllel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én nem sütni való kolbászt vettem hozzá, hanem darált húst fűszereztem meg sóval borssal és fokhagymával. Olcsóbb így mintha sütni való kolbásszal készíteném.