Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 60 dkg sütnivaló kolbász,1 tojás, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 4 közepes krumpli,25 dkg gomba,1-2 gerezd fokhagyma,4 dl tejföl,1-2 ek. mustár,1 ek. ételkeményítő, só, bors,3-4 babérlevél.
Elkészítés.
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük.
A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és diónyi gombócokat formálunk belőle.
A hagymát megfuttatjuk pici olajon, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet, és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Kóstoljuk meg, és most ízesítsük sóval, borssal - a kolbászhús már önmagában fűszeres! Néhány perc alatt kiforraljuk, és forrón, puha kenyérrel, plusz tejföllel tálaljuk.
Én nem sütni való kolbászt vettem hozzá, hanem darált húst fűszereztem meg sóval borssal és fokhagymával. Olcsóbb így mintha sütni való kolbásszal készíteném.