Borsófőzelék

Hozzávalók:


1 csomag borsó, só, életízesítő, pici cukor, zsiradék, liszt.

Elkészítés:


Zöldborsó főzelék:
A mirelit borsót fagyosan zsiradékra teszem (olaj, vagy zsír) először nagy lángon fedő alatt kevés cukorral és sóval, majd amikor már nem deres a borsó, akkor kevés vizet öntve alá teljesen puhára párolom. Amikor puha, megszórom (én jó sok) apróra vágott petrezselyemmel félreveszem a tűzről, adok hozzá annyi lisztet mintha rántást készítenék, és jól összekeverem, ettől olyan szép zöldes színe lesz (nem szeretem a fehér borsófőzeléket) félreveszem a tűzről és hideg vízzel felengedem, majd csomómentesre keverem. Ha sűrűnek találom, akkor vagy vízzel hígítom. Van aki nem használ tejet, mert tej érzékeny de ugyan olyan jó vízzel felengedve is. Ha kell még utána lehet ízesíteni sóval vagy cukorral, vagy csak sóval, kinek milyen az ízlése. Lehet tejjel is felengedni, ki hogyan szereti. Én nagyon keveset szoktam hozzá önteni.