Burgonyás pogácsa.

Hozzávalók:


Hozzávalók : 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 20 dkg főtt - áttört burgonya, 4 tojássárgája + a lekenéshez, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál só. A tetejére egész kömény vagy szezámmagot, esetleg sajt.

Elkészítés:


Elkészítés : A lisztet morzsoljuk össze a zsírral, és az áttört burgonyával. Adjuk hozzá a sót, a tojások sárgáját, az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk és hozzá adjuk. Meleg helyen 1 órát pihentessük. Nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, szaggassuk ki, és sütőpapíros tepsire helyezve még pihentessük fél órát letakarva. A tetejét kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg köménnyel. Előmelegített sütőben 180 – 200 fokon süssük kb. 10 percig, majd amikor már szépen megemelkedtek a pogácsák vegyük vissza a hőfokot, és lassan süssük míg színt nem kap. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval készítve 70 db burgonyás pogácsa lett belőle.
Van amikor a tésztába keverek hámozott napraforgó magot és a tetejét is azzal szórom meg.
Én a második pihentetést úgy oldottam meg, hogy kinyújtottam és kiszaggattam, majd be tettem a villany sütőbe 30 fokra, majd amikor le telt az idő akkor fel tettem légkeveréses sütésre 180 fokra és a továbbiakban a recept szerint jártam el.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a második pihentetést úgy oldottam meg, hogy kinyújtottam és kiszaggattam, majd be tettem a villany sütőbe 30 fokra,