Csalamádé kevert.

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Összesen 6 kg legyen az uborka, másfél kg káposzta, másfél kg húsos paprika, 1 kg hagyma, ½ kg sárgarépa, ½ zöldség, ½ kg zöld paradicsom.

Elkészítés:


De aki nem szereti a répát, zöldséget benne akkor tehet bele káposztát, vagy paprikát helyette.
Bors, mustármag, koriander, babérlevél, 6 dl 10% ecet, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 1 csapott evőkanál szalicil, 1 csapott mokkáskanál borkénpor.

Elkészítés:
A zöldségeket összevágom, vagy káposzta gyalul legyalulom hozzáadok, 10 dkg sót, 30 dkg cukrot, 1 evőkanál szalicilt, 1 mokkáskanál borkénport egész borsot, koriandert, mustármagot, ízlés szerint, 1 babérlevelet, és ráöntöm az ecetet. Jól összekeverem, 24 órán keresztül hagyom állni. Jól záródó üvegekbe rakom, nem nyomkodom csak lazán teszem bele. Levet külön nem készítek hozzá hanem a maradék levet egyenletesen elosztom rajta. Tetejére celofánt teszek, rácsavarom a tetejét és a kamrapolcra rakom.