Csemege uborka

Hozzávalók:


Hozzávalók: 3 liter víz, 0,5 liter 10 % ecet, 3 evőkanál só, az eredeti recept szerint 50 dk g cukor (de én 30 dkg) tettem bele, 3 kávéskanál szalicil, mustármag, koriander, szegfűbors, feketebors, babérlevél, köménymag, ízlés szerint kapor, pár szem apró hagyma.

Elkészítés:


Elkészítés:
Az uborkákat megmosom, üvegekbe töltöm, tetejére apró hagymát, teszek és teszek bele a felsorolt fűszerekből. Egy tepsibe hideg vizet öntök és a tepsibe teszem az uborkával megtöltött üvegeket. A vizet a cukorral, sóval, ecettel felforralom, hozzáadom a szalicilt és a forró ecetes levet az uborkára merem, majd teszek rá celofánt és rácsavarom a tetejét. Száraz dunsztba teszem, amíg ki nem hűl. Felbontva is sokáig eláll, nem forr meg.