Csirke aprólék leves májgaluskával.

Hozzávalók:


Csirkeaprólék, répa, zöldség,
A májgaluskához. tojás, máj, hagyma majoránna, zsemle, petrezselyem, só, bors, zsemlemorzsa.

Elkészítés:


A megtisztított zöldséget, répát és csirkeaprólékot zsiradékon megpárolom, félreveszem a tűzről és megszórom petrezselyemmel, majd hideg vízzel felengedem, ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és készre főzöm.
A csirkemájat elkaparom adok hozzá egy tojást és tejben áztatott zsemlével melyet jól kinyomkodtunk, kevés majorannával és kis fej reszelt/apróra vágott hagymával jól elkeverem, ízesítem sóval, borssal és állni hagyom. Ha nem elég sűrű az állaga akkor teszek hozzá még zsemlemorzsát majd kanállal a forró, de nem lobogóan forrásban lévő levesbe szaggatom. Egy két-percig még főzöm és a fedőt rátéve hagyom, hogy szépen megduzzadjon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én mindig teszek egy próbát, egy két galuskát bele főzök, ha nem elég jó az állaga még utólag teszek bele zsemlemorzsát.