Csirke aprólék leves májgaluskával.

Hozzávalók:


Csirke aprólék,. zöldség, répa, só, ételízesítő, petrezselyem,
A galuskához: csirkemáj, zsemle, só, bors tojás, petrezselyem, majoránna, kis fej hagyma, (esetleg zsemlemorzsa)

Elkészítés:


A megtisztított zöldséget, répát és csirkeaprólékot zsiradékon megpárolom, félreveszem a tűzről és megszórom petrezselyemmel, majd hideg vízzel felengedem, ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és készre főzöm.Az elkapart csirkemájat tojással és tejben áztatott zsemlével melyet jól kinyomkodtunk, kevés majorannával és kis fej reszelt/apróra vágott hagymával jól elkeverünk, ízesítjük sóval, borssal és ha nem elég sűrű az állaga akkor teszünk hozzá zsemlemorzsát, hagyjuk állni minimum fél órát, majd a forró levesbe szaggatjük. Ha kell utána ízesítjük. Soha ne forrjon lobogva a leves. Én mindig teszek egy próbát, egy két galuskát bele főzök, ha nem elég jó az állaga még utólag teszek bele zsemlemorzsát.