Csontleves:

Hozzávalók:


Zöldség, répa, zellerzöld, karalábé, kelkáposzta, paradicsom, paprika,só, kevés ételízesítővel, 5-6 egész bors, 1/2 mokkáskanál egész köménnyel, 2 szem szegfű bors, és 1-2 szem szegfűszeg. kelkáposzta, pár szem krumpli, kevés 1/2 mokkáskanál őrölt pirospaprika
Sertés húsos levescsont, esetleg velőscsont.

Elkészítés:



A húsos csontot felteszem főni, ha felforr takarékra teszem és hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellerzöldet, karalábét, kelkáposztát, paradicsomot, paprikát, "ki mit szeret" ízesítem sóval, kevés ételízesítővel, egész borssal, egész köménnyel, szegfű borssal, és szegfűszeggel és szép lassú tűzön gyöngyözve főzöm. Amikor a csont már engedi a zsírját a leves tetején megjelenik a zsírfolt, akkor szórok bele őrölt pirospaprikát, majd beleteszem a kelkáposztát. Amikor már majdnem kész belefőzöm a pucolt krumplit.

Trükkök, tippek, praktikák:


Amikor kész a leves leszűröm. Külön teszem a zöldségeket, és a húsos vagy velős csontot. Cérnametélttel, vagy csiga tésztával tálalom.