Ecetes szilva.

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 kg szilva, 50 dkg cukor, 3 dl 10 %-os ecet, 1 liter víz 3 szegfűszeg, fahéj, mokkáskanál só.

Elkészítés:


Elkészítés:
A vizet a cukorral felforralom, hozzáadom az ecetet, a szegfűszeget és a fahéjat. A szilvákat éles késsel félbe vágom és kimagozom. Egy jénai vagy porcelán edénybe teszem a szilvát és a forrásban lévő ecetes fűszeres lével leforrázom, és megvárom míg kihűl. Ezt a műveletet 2x elvégzem. Tepsibe hideg vizet öntök, beleteszem az üvegeket, belerakom a szilvát, majd a szilváról lecsurgott levet visszaöntöm az üvegekből, újból felforralom és rámerem a szilvára. Tetejére késhegynyi szalicilt és celofánt teszek, majd a tetejét rácsavarom és légmentesen lezárom, száraz dunsztba teszem míg ki nem hűl. Jó étvágyat hozzá.