Fokhagymakrém leves:

Hozzávalók:


Hozzávalók: 12 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál liszt
8 dl erőleves, vagy húsleves, 2 dl tejszín, só, bors, a tetejére: 2-3 szelet pirítós kockára vágva, 15 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:


Elkészítés:
Megpucolok 12 gerezd fokhagymát. Egy fazékban 2 kanál olajra rákarikázom a fokhagymát, megszórom 2-3 evőkanál liszttel, lassú tűznél arany sárgára sütöm, majd amikor a fokhagyma megsült (nem megégett) félreveszem a tűzről és felöntöm először 3 dl liter hideg erőlevessel, (vagy erőleves kockából készített) levessel csomómentesen elkeverem, majd jól össze turmixolom. Amikor ez kész akkor hozzáöntöm a maradék 5 dl erőlevest és 2 dl tejszínt megsózom, borsozom, és addig kevergetem, amíg szép homogén, krémlevest kapok. Megpirítok 2-3 szelet kenyeret, felkockázom, majd lereszelem a sajtot. Ezekkel tálalom a levest. Szerző: Ujlaki Jánosné

Trükkök, tippek, praktikák:


A fokhagymát óvatosan lassú tűzön sütjük, hogy meg ne égjen.