Gulyáskrém elkészítés házilag:

Hozzávalók:


3 kg befőző paradicsom, 3 kg kápia paprika, ha valaki szereti az erőset és nincs kicsi a családban akkor 2-3 db hegyes erős paprika – 1 jó nagy alma nagyságú vöröshagyma, (vagy kettő kisebb) 1 fej zeller zöldje, - 1 nagyobb fej fokhagyma, 2 mokkáskanál őrölt bors, 3 mokkáskanál őrölt kömény., 6 babérlevél 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál 10 %-os ecet. 6 evőkanál konyhasó.

Elkészítés:


Elkészítés
A paradicsomot megmostam négybe vágtam és oda tettem főni. A paprikát megmostam kicsumáztam és négybe vágtam. Amikor a paradicsom levet engedett, hozzá adtam az összevágott paprikát. Főztem egy ideig, majd hozzá adtam a többi hozzávalót, és a fűszereket. Amikor már minden puha volt, akkor botmixerrel pürésítettem, mivel baromi meleg volt nem volt kedvem a gőzölgő fazék mellett állni, ezért betettem fazekastól a villanysütőbe 170 fokon főztem addig, míg jól be nem sűrűsödött, közben néha-néha meg kevertem, a végén hozzáadtam a csapott mokkáskanál szalicilt. Üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba raktam, jelen pillanatban ez egy hűtőtáska, mely a kis üvegekben lévő befőttek és pürék dunsztolására rendkívül alkalmas. Tetejére pokrócot tettem és jól lezártam. A fűszerezés lehet mindenki szája íze szerit. Kinek mi jó. Ebből a mennyiségből 11 db 3 dl üveggel lett.