Gulyásleves marhahúsból

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 kg marha lábszár, vagy marha nyak, 3-4 szál sárgarépa, fehérrépa, zsiradék, 1 nagy fej hagyma, köménymag, őrölt pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, zellerzöld, paradicsom, zöldpaprika, krumpli, 1 babérlevél,

Elkészítés:


Zsiradékot forrósítok, majd 1/2 mokkáskanál köménymagot kipattogtatok rajta félreveszem a tűzről és hozzáadok egy jó nagy fej apróra vágott hagymát 2-3 gerezd fokhagymát és megpárolom, majd hozzáteszem a kockára vágott marhahúst, a babérlevelet, és nagy lángon addig pirítom, amíg a hús ki nem fehéredik, és zsírjára nem sül, majd félreveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával és jól összekeverem, sózom, teszek hozzá kevés őrölt borsot, zellergumót, vagy zeller zöldet és felengedem hideg vízzel, és félpuhára főzöm a húst. Ekkor teszem bele a zöldséget, répát, (én karikára vágom) a krumplit (apró kockára vágom) is. Nem teszem bele előbb, mert nagyon megfő. Csipetkét főzök bele.