Gulyásleves tarjából

Hozzávalók:


1 kg tarja, 3-4 szál sárgarépa, fehérrépa, zsiradék, 1 nagy fej hagyma, köménymag, őrölt pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, zellerzöld, paradicsom, zöldpaprika, krumpli.

Elkészítés:


A tarját kicsontozom, megmosom és apró kockára vágom. Répát zöldséget megpucolom és összevágom. A zsiradékot megforrósítom, melyen 1/2 mokkáskanál köménymagot kipattogtatok. Félreveszem a tűzről és hozzáadok egy jó nagy fej apróra vágott hagymát 2-3 gerezd fokhagymát és fedő alatt kis lángon megpárolom, majd hozzáteszem a kockára vágott húst, nagy lángon addig pirítom, amíg a hús ki nem fehéredik, és zsírjára nem sül, majd félreveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával és jól összekeverem, sózom, teszek hozzá kevés őrölt borsot, zellergumót, vagy zeller zöldet és felengedem hideg vízzel, és félpuhára főzöm. Amikor félpuha a hús, beleteszem a zöldséget, répát, és a krumplit (apró kockára vágom) Teljesen puhára főzöm. Csipetként készítek bele

Trükkök, tippek, praktikák:


Csipetkét lásd a tésztaféléknél.