Házi kakas aprólékból húsleves. (fiatal kakasból)

Hozzávalók:


1 kakas aprólék, zöldség, répa, zeller, fűszerek. só.

Elkészítés:


Az aprólékot megmosom, majd felteszem főni, amikor felforrt lehabozom és hozzáadom a megtisztított megmosott zöldséget, répát, egy fél marék fagyasztott zeller-zöldet, fűszerezem, sóval, 2 szem szegfűszeggel és 3 szem szegfűborrsal, ½ mokkáskanál egész köménnyel, és 1 mokkáskanál egész fekete borssal, majd félidőben hozzáteszek egy nagy krumplit és készre főzöm épp hogy gyöngyözve. A végén leszűröm a levest. A zöldségeket és a húst külön-külön tálra szedem. A tésztának teszek oda vizet, mikor forr, beleöntöm majd amikor már puha leszűröm és hideg vízzel leöblítem. Jól lecsepegtetem és egy tálra teszem, majd a húsleves zsírjából egy keveset szedek rá és villával elkeverem.
Ha idősebb a kakas, akkor amikor lehabozom jó félig megfőzöm és utána adom hozzá a zöldségeket, mert akkor túlfő, ha kell utána ízesítem.