Húsleves

Hozzávalók:


Csirke aprólék, Zöldség, répa, zeller, zeller zöld, kelkáposzta, krumpli, paprika, paradicsom karalábé, só, egész bors, szegfűszeg 1-2, szegfűbors 2 db, 1/2 mokkáskanál egész kömény, ételízesítő.

Elkészítés:


Húsleves:
A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellert, vagy zeller-zöldet, karalábét, kelkáposztát, paradicsomot, paprikát, "ki mit szeret" ízesítem sóval, egész borssal, egész köménnyel, 2 szem szegfű borssal, és 1-2 szem szegfűszeggel (van aki tesz bele) lestyánt is, de azzal vigyázni kell, mert intenzív íze van) és szép lassú tűzön gyöngyözően főzöm. Amikor már majdnem kész 4-5 db pucolt krumplit főzök bele, mert nálunk szeretik. Amikor készen van leszűröm külön teszem a zöldségeket és húsokat. Vagy cérnametélttel, vagy csiga tésztával, vagy grízgaluskával tálalom.