Karfiol főzelék

Hozzávalók:


Karfiol, sárgarépa, zsiradék,só, bors, liszt, petrezselyem zöld.

Elkészítés:


Sárgarépát megpucolom, karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, természetesen megmosom, de ezt mindenki tudja! Zsiradékon megpárolom először a sárgarépát, megsózom, majd amikor a sárgarépa félig puha volt hozzáadom a karfiolt, nagyon kevés vizet öntök alá és együtt puhára párolom, Amikor már puha volt félreveszem a tűzről és megszórom petrezselyemzölddel és annyi liszttel mintha rántást készítenénk hozz, majd felengedtem hideg vízzel. Jól össze forraltam és ha kell akkor utána ízesítem. Én azért pároltam nem főztem! mert a sárgarépából a vitaminok zsiradékban oldódva érvényesülnek. Van aki apróra vágott krumplival együtt főzi. Van aki tejföllel és van aki tejjel készíti.