Krumpli főzelék.

Hozzávalók:


krumpli, vöröshagyma, majoránna, kevés őrölt kömény. ételízesítő, babérlevél, só tejföl.

Elkészítés:


Krumpli főzelék.
A krumplit megmosom, vagy karikára, vagy apróbb kockára vágom. Felteszem 1 babérlevéllel sóval, kevés ézelízesítőval és kevés majorannával és annyi vízzel, hogy a krumpli 3/4 ig érjen, majd fedő alatt puhára főzöm. Amikor puha elkészítem a rántást. Zsiradékon 1 pici apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolok, majd adok hozzá lisztet és aranysárgára sütöm, félreveszem a tűzről és megszórom kevés őrölt pirospaprikával, felengedem hideg vízzel, jól elkeverem és a tűzről félrevett krumplihoz adom. (Én azért szoktam félrevenni a tűzről, hogy a rántást ne kapja össze. Ha tejfölösen készítem akkor a tejfölt a rántáshoz adom és hideg vízzel csomómentesre keverem, úgy adom a krumplihoz. Jól összeforralom. Ízesítem pici 10 %.-os ecettel és egy csipet cukorral. A cukor azért kell bele, mert az ízek jobban érvényesülnek. Ha kell, akkor még sózom. Van aki nem tesz bele pirospaprikát, és ecetet sem, de a babérlevél ízét az ecet kihozza, ízlés kérdése. Jó étvágyat hozzá.